fredag 12 augusti 2011

London dag 1

Ja, vi åkte till London. Jag och Felicia. Stack i måndags och kom hem sent igår kväll. Det var hennes första resa utomlands överhuvudtaget och min första resa med barn. Spännande.

Här är Felicia på flyget ner. Glad, förväntansfull och ivrig att komma upp i luften. Väl framme på Heathrow köpte vi biljetter till kollektivtrafiken så vi kunde ta oss fram och tillbaka genom stan som vi ville. Upploppen hade just börjat kvällen innan vi åkte ner så det förklarade väl varför det var poliser lite överallt som såg lite stressade ut. Till slut hittade vi rätt tunnelbana och klev på. Jag vet inte om ni varit i London och åkt tunnelbana, men JÄVLAR vad det låter på detta annars så smidiga färdmedel.
Jag hade redan innan kollat in var vi skulle bo, men tänkte helt galet så vi klev av vid fel station. Det var helt enkelt vara att vänta på nästa tåg och på nåt sätt hitta rätt. Det gick bra efter ett tag.
Hotellet vi bodde på heter ABCONE HOTEL. Ett litet trevligt bed-and-breakfast nära stationen.
Vi kom in tidigare än vi skulle, så vi skeppade in väskorna och gick sen ut på stan för att se vad som fanns för två dårar från Sverige. Felicia gick loss på ALLA souvenirbutiker i hela jäkla stan tror jag. Hon tittade på pennor, glasminiatyrer av Big Ben, t-shirts, koppar, askfat, block, dockor, leksaksbilar, mer pennor och fler miniatyrer av Big Ben, ännu fler koppar och nallebjörnar och skit.



Look kids, Big Ben... and house of Parlament....

Efter en liten promenad kom vi fram till Leicester Square. (Fler souvenirbutiker)... Där fick vi se en gatuartist. Skön snubbe som kunde typ vända ut och in på sig själv. Hans näst sista nummer var att han ståendes, böjd vid midjan kom igenom en tub som var bara 15 tum(!)


Därefter kröp den lille jäkeln in i en glaslåda som bara var en halvmeter i kubik...

OCH STÄNGDE!!!


Efter den showen åkte vi tunnelbana tillbaka till våra kvarter vi Kensington och hittade en liten pizzeria som vi käkade middag på. Efter maten var ingen av oss särskilt svårsomnad.
Dag ett i London var avklarad!


Inga kommentarer: