måndag 21 mars 2011

Livslust

Vi var och spelade på YASURAGI i helgen. Jag har varit där och spelat förut. Det är rätt så coolt ställe, vackert byggt med nära på oändlig harmoni och som japanerna säger Feng Shui. Bara det kan ju ge livslust.
RABALDER har jag inte sett på några dagar, och det är när man tycker så mycket om dessa knasbollar som jag gör så skänker det livslust.
De som hade bokat in oss i helgen var en förening som inriktar sig på rehabilitering av rygg- och nackskador. De heter REKRYTERINGSGRUPPEN och består av ett gäng mellan sisådär 20 och 50. Nästan alla lider av knäckta nackar eller ryggar. Det gör att de flesta är rullstolsbundna. En och annan klarar sig med kryckor, men de var inte så många på just den här festen.
De firade 35 år som förening. Men här kommer det som är så fantastiskt...

Dessa människor har alla varit skrämmande nära döden. De har alla lurat liemannen och sitter nu och dricker sake i baren på Hasseludden. Jag pratade med en kille som hade jobbat som varit en duktig hockeyspelare i LHC på juniornivå. Så bröt han ryggen i en olycka och blev sittandes i rullstol.
Synd om honom kan man tänka. Han har varit bitter och bara sett alla nackdelar. Aldrig mer kunna stå, gå, springa... aldrig mer älska med sin kvinna...om hon nu vill stanna kvar hos honom?! Så fick han inspiration av en kille som satt i samma situation... han borde vara tacksam för att han lever, inte grinig för att livet han levde är borta. Det är möjligheter! Han fylldes av en sån livslust att det nästan smittade... han har gjort maraton, vansbrosimmet, klättrat i berg och en massa andra saker som vi gångare (som de kallar oss) aldrig kommer att göra trots att vi har möjligheterna. Har man varit så nära döden är det nog ganska enkelt att uppskatta livet, varje dag. Tänker på min kompis Lotta som gav sig in i älgjakten med hjälp av sin bil. Älgen blev det skit av, bilen likaså... Lotta fick inte en skråma...fysiskt i alla fall. Det var nog bara centimetrar från att hon hade fått vara med på festen som gäst.
Nu är hon frisk och har inte brutit nånting vad jag vet.

Imorgon ska det vara sol och 11 grader varmt. Livslust!

Man har nu börjat prata om, och planera BAJENMARCHEN. Ni vet den där som går från Medis till Söderstadion vid första hemma-matchen. Det är livslust.

Livslust!

Inga kommentarer: