fredag 29 augusti 2008

så var det dags...

för en spelning på Big Ben. RABALDER kommer att lira ikväll och imorgon på den där gamla anrika ölkrogen på Södermalm. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det stället längre. För några år sen var det riktigt jäkla skitkul att komma ner i källaren där och spela, men nu tror jag vi har varit där för mycket. Bergis över 50 spelningar på den pyttelilla scenen.
När RABALDER var färska på Benet så var det ett jäkla tryck på publiken, på personalen och på bandet. Då jobbade Rick och Abbe i nedre baren och gjorde ett alldeles utmärkt jobb. Abbe hittade senare ett bättre betalt kneg och Rick fick kicken för att han hade gjort något med någon inne i personalrummet, eller det är vad ryktet säger.

På den tiden fick man rejäla tallrikar mat efter att ha roddat ner allting liksom bakvägen genom ett hur och över en innergård. Nu måste man ta vägen genom hela krogen, vilket inte alltid är så jäkla enkelt när det sitter en massa fulla, tjocka tanter ivägen. Då fick man en bira eller två och pröjsade ett par tior om man ville ha fler. Nu kostar ölen 34 pix, och det är omutligt. Då började man och slutade man lite när man tyckte att det var läge, nu är det hugget i sten när banden ska börja och sluta sina spelningar. Det där sista struntar ju vi i i alla fall men ändå.

Så totalt sett är jag inte säker på om jag vill göra det här överhuvudtaget men det blir väl succé som vanligt. en annan anledning till att jag är lite tveksam är den jäkla förkylningen som grep tag i min hals och mitt svalg. Jag var tvungen att rusa ner på jobbet igår och hämta en flaska Islay Mist De Luxe för att reparera, men det blev inte ett dugg bättre.
Jag har dessutom två Oppigård Late summer ale i kylen som det inte är någon idé att öppna eftersom jag inte kommer att känna den rätta smaken av detta underbara öl. Samma gäller för några Nils Oscar...men å andra sidan går det att lagra Nils Oscar så de kan få vänta en stund till.

Inne på BAJEN FANS forum går nu snacket om hur man ska agera när det blir skit på läktaren som det blev i måndags mot aik. Min åsikt är att det är bara att bunta ihop och kasta ut idioterna. Vi är där för att stötta, hylla och ära våra grönvita hjältar och inte för att skämma ut oss själva. Vår klackkultur ligger så djupt rotad i oss att vi tar det väldigt personligt när någon missbrukar VÅR flagga för egna utlopp mot domare, motståndarlag, polis eller fan och hans moster. Men det var ca 6000 personer på läktaren...tre kastade in saker... inte så farligt, va?
Massmedia har ju en passion för att svartmåla allting som handlar om klackkultur och det här var nog inte sista gången. Synd bara att medelsvensson läser hellre aftonbladet och tror på vad som står än kollar upp riktiga fakta. Att ungefär 5997 BAJARE skriker "ut med packet" och visar dessa unga herrar på dörren glömmer man lätt!

Men polisens agerande efter matchen var ju helt under all kritik. De hade så dålig kommunikation med varandra att de föste ihop oss med aikanhängare och slog hellre ner folk än få ordning på stackars supportrar som bara ville därifrån. Jag såg själv en snubbe med sin tioåriga grabb bara försöka komma därifrån och när han frågar om vägen får han en batong i skrinet! Riktigt dåligt av farbror polis!

Nåja, min ilska har lagt sig... och jag är mer sugen på revanch på läktaren. Jag har sagt att jag aldrig ska gå på derby igen men man lär väl ändra sig lagom till vi möter aporna från skansen.

Nähäpp...dags att fixa kaffe och sen ta disken....
tjenare!

Inga kommentarer: